Adventní benefiční večer umožnil potřebnou pomoc paní Soně

Na netradičním místě se konal letošní adventní benefiční večer Nadace rodiny Morávkových. Plné atrium moderního Envelopa Office Centra bylo svědkem setkání, při němž se přítomní skvěle bavili, a přitom společně umožnili nákup špičkového elektrického vozíku pro ženu, jíž usnadní život. Současně byla spuštěna online aukce, jejíž výtěžek rovněž pomůže dobré věci.

Adventní večer Nadace rodiny Morávkových, moderovaný Gabrielou Partyšovou, nabídl hostům v nových prostorách neobvyklý hudební program. Olomoucké smyčcové kvarteto naladilo publikum nejslavnějšími melodiemi z dějin světové filmové hudby, sólisté opery Moravského divadla Olomouc Elena Prášilová Gazdíková a Jakub Rousek přidali specifickou směs operních árií i rockových hitů. Vrcholem hudebního programu byly největší hity Michala Davida v unikátní klavírní podobě. Tomu se podařilo rozezpívat celé hlediště. To podstatné se ale skrývalo v základním poslání celého večera, tedy v dobročinnosti.

„Ráda bych vyjádřila poděkování všem, kteří se návštěvou našeho adventního večera připojili k našemu společnému cíli. Díky jim se podařilo vybrat 223 225 korun. Celý tento výtěžek poputuje na nákup nového elektrického vozíku pro paní Soňu Bílkovou, která se narodila předčasně s diagnózou dětské mozkové obrny,“ uvedla Helena Morávková, zakladatelka Nadace rodiny Morávkových.

„Nemůžu chodit a k pohybu používám mechanický invalidní vozík. V interiéru to zvládám sama, ale venku mi to nejde a musí mě někdo vézt. Moji rodiče mi moc pomáhají se vším, co potřebuji a vozí mě autem. Ráda bych jela ven sama. Myslím, že na elektrickém vozíku bych to zvládla sama, už jsem si to vyzkoušela a moc se mi to líbilo,“ vysvětlila sama Soňa Bílková.

Během adventního večeru byla zahájena také online aukce výtvarných děl. Obrazy a další artefakty, které věnovali do aukce nejen olomoučtí výtvarníci, si mohou zájemci prohlédnout na stránkách aukro.cz v sekci charitativní aukce – https://aukro.cz/uzivatel/NadaceRM/nabidky. Výtěžek z dražby pak bude předán na Omega Olomouckém Plese, který se bude konat 16. února 2024. „Jméno příštího obdarovaného zveřejníme právě během slavnostního předání na Omega Olomouckém plese,“ avizovala Helena Morávková.