Výtěžek z benefičního večera podpoří mobilní hospic. O další pomoci můžete rozhodnout i vy.

Před Vánoci Nadace rodiny Morávkových připravila v Divadle na Šantovce již tradiční benefiční divadelní večer. Inscenace Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho dostála své legendární pověsti a přispěla k tomu, že divadlo praskalo ve švech. Herci v čele s Bolkem Polívkou publikum mnohokrát rozesmáli a naladili je do předvánoční pohody. Část výtěžku z prodeje vstupenek ve výši 214 000 Kč věnuje nadace na podporu mobilního hospice. Kam bude směřovat druhá část, můžete rozhodnout i vy vyplněním formuláře zde.

„Největší poděkování patří všem divákům letošní benefice. Je jejich zásluhou, že výtěžek nakonec přesáhl částku 200 000 Kč.  Chci všem poděkovat jak za zakoupení vstupenky, tak i za štědré dary přímo na místě. Děkuji i svému manželovi Richardovi za finanční pomoc, díky níž se mohlo krásné představení vůbec uskutečnit. Poděkování patří také Divadlu na Šantovce a Lobster Family Restaurant za skvělou organizaci celého večera,“ říká za nadaci její zakladatelka Helena Morávková.

Nadace se snaží, aby její pomoc byla vždy konkrétní a adresná. Částka 100 000 Kč proto tentokrát poputuje mobilnímu hospici Nejste sami na pořízení zdravotnických přístrojů. „V divadle jsem zmínila, že spolu se všemi, kdo se na práci nadace podílí, tvoříme jakousi symbolickou širší rodinu. Chci je proto pozvat i k přímé účasti na rozhodování o adresnosti použití zbytku výtěžku. Víte-li ve svém okolí o někom, kdo by naši pomoc potřeboval, nechte promluvit hlas svého srdce a pošlete nám tip pomocí tohoto dotazníku,“ dodává Helena Morávková.