GALERII ŠANTOVKU ZDOBÍ STROM SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ. PŘÁNÍČKA SI NAMALOVALY DĚTI Z DĚTSKÉHO DOMOVA.
Tiskové zprávy

Galerii Šantovku zdobí strom splněných přání. Přáníčka si namalovaly děti z dětského domova.

(Olomouc, 14. 12. 2022) Udělejte dětem z dětského domova v Litovli radost pod stromeček. Téměř dvacítka dětí si namalovala svá vánoční přáníčka, která jim lidé během adventu mohou splnit v Galerii Šantovka v centru Olomouce. Strom splněných přání je projekt, díky kterému mohou být na Vánoce obdarováni i ti, kteří většinou nemohou tyto svátky trávit se svou rodinou.

Strom se nachází v blízkosti infostánku u jednoho z hlavních vstupů do Galerie Šantovka. Na něm jsou pak umístěna skromná přání dětí ve věku od čtyř do 20 let žijících v dětském domově v Litovli. „Můžete si vybrat libovolné přání a drobný dárek zakoupit přímo u nás v Galerii Šantovka, nebo přinést do 20. prosince zpátky do infocentra. Dárky pak zabalíme a dětem předáme ještě před Vánocemi,“ řekla ředitelka obchodního centra Michaela Mitáčková.

Děti nemají nijak přehnaná přání. Mezi vysněnými dárky převládá oblečení, obuv nebo hračky. Některé z nich si přejí ale i dárkové vouchery nebo poukázky na nákup knih. Jako poděkování za věnovaný dárek si každý dárce může nechat namalované přání.

Partnery Stromu splněných přání jsou Nadace rodiny Morávkových a Brave Bear.