Komu máme pomoci

Ivanka Drapová

Ivanka se narodila s rozštěpem páteře, což ji znemožňuje možnost chůze. To ji však nikdy nebránilo v tom, abych žila svůj život naplno a užívala si jej plnými doušky. Je velmi aktivní člověk, který má spoustu zájmů, má ráda kolem sebe společnost. I přes její postižení pracuje jako administrativní pracovník v zásilkové službě, dělá atletiku, tancuje v Line Dance Olomouc a maluje. Ne vše je však schopna zvládnout sama a její handicap ji v mnohém limituje.

Ivanka by byla velmi vděčná za možnost mít při sobě psího parťáka ve formě asistenčního psa. Nadace rodiny Morávkových pro Ivanku uspořádala benefiční divadelní představí, jehož výtěžek byl věnován na výcvik asistenčního psa.

„Rodina Morávkových pro mě osobně znamená opravdu hodně. Jsou to skvělí lidé se srdcem na správném miste a nejsou jim lhostejné nepřiznivé osudy druhých. V Divadle na Šantovce pro mě uspořádali benefiční představeni, kde se vybíralo na mého budoucího asistenčního psa. Ještě mi nějaké finance chybí, ale vice jak polovina se díky představeni vybrala a za to jsem nesmírné vděčná. Vím, že v dnešní době je velmi těžké získat peníze na cokoliv, tak je dobře, ze nadace existuji a reálně pomáhají plnit sny druhých lidi, kteří si to finančně nemůžou dovolit. Když všechno půjde, jak má, tak příští rok už bude Cassidy s námi doma.“