Sbírka pro jižní Moravu

Není nám v žádném případě lhostejná katastrofa na jihu Moravy. Proto se připojujeme se sbírkou na ty nejnutnější náklady konkrétních rodin, které to nejvíce potřebují. Vybrali jsme už více než 1.149.500,- Kč, z kterých jsme začali finančně pomáhát dvěma zasaženým rodinám. Děkujeme, že pomáháte s námi!

205496879_10218687589732149_6383299845224442392_n 207274409_10218687592492218_2507836309754571099_n

Foto: Anadolu Agency/Lukas Kabon

Speciální účet 103876056/2250 nebo QR platba

Jednou z nich je rodina profesionálního hasiče z Moravské Nové Vsi pana Zdeňka Prudka, který má dům naprosto poničený, naštěstí není určený k demolici, ale i tak je to pro rodinu obrovská zátěž a tento pozitivní pán, který za normálních okolností pomáhá ostatním si podle nás pomoc rozhodně zaslouží. Druhá rodina Benešových bohužel o svůj dům přijde, je to rodný dům paní Benešové a prožila v něm více než 70 let svého života. I takto krutě si s našimi osudy život nakládá.

Záleží nám na tom, aby peníze z naší sbírky pomáhaly hned a kde je nejvíce potřebují. Neleníme a posílám první částky na účty postižených. Pokud máte svými známými někoho, komu byste rádi pomohli, napište nám, jde nám o přímé osobní kontakty na postižené rodiny.

WhatsApp Image 2021-06-29 at 21.44.34 (1)

Příběhy se šťastným koncem, díky Vám.

Děkujeme!

Těm, kteří nám přispěli. A všem, kteří nám pomohli.
Splnit přání Kamilovi a Zdeničce.
Nové elektro kolo pro hendikepované.

Přejeme bezpečné a šťastné cestování.

Děkuji za vaši podporu.
Helena Morávková

WhatsApp Image 2021-06-17 at 02.24.33

A jaký byl náš rok 2020? 7 příběhů a 7 darů.

Podařilo se nám s vaším přispěním, udělat radost 5 rodinám a 2 organizacím, které si zaslouží pomoc nás všech. Moc vám děkujeme!

spoelcna

Zdeněček Brokeš

Chlapeček, který ve třech letech utrpěl vážnou nehodu, po které přišly vážné komplikace. Kdysi zdravý chlapeček nyní potřebuje nonstop péči sedm dní v týdnu. Jeho maminka Ema je velká bojovnice a nic nevzdává. A tak zkouší všechny možnosti, jak Zdeněčkovi vrátit, co nejvíce zdravíčka.

Tento příběh nás velice zasáhl. Protože zdraví našich dětí je to nejdůležitější. A ta nejmenší pomoct, kterou jsme mohli nabídnout, bylo zakoupení nového speciálního kočárku za 69 000 Kč.

Elenka Vojtková

Elenka z Olomouce se narodila jako naprosto zdravá holčička. Byla veselé a hravé miminko. Brzy se však objevil zdravotní problém. Je to závažná forma dětské epilepsie, kdy bohužel dochází k těžkému mentálnímu a fyzickému hendikepu. Elenka je i přes to veselé děvčátko a ráda se směje.

Každý den však musí cvičit, aby posilovala nemocné tělíčko. Pravidelně navštěvuje rehabilitační centrum Jitrocel, kde absolvuje neurorehabilitaci. My jsme na tuto rehabilitaci přispěli částkou 30 000.

Eliška Nekardová

Eliška se narodila předčasně. Po císařském porodu jí byla diagnostikována nemoc mozku. Ale Eliška i její maminka jsou velké bojovnice. Dochází 2x týdně na individuální fyzioterapii do centra JITROCEL v Olomouci, kterou hradí plně z vlastních zdrojů.

Nám se v roce 2020 podařilo vybrat částku 15 597 Kč, kterou jsme věnovali rodině Nekardovým právě na rehabilitaci. Přejeme tétomalé slečně, aby se její křehké zdravíčko zlepšovalo a prožívala šťastné dětství jako ostatní holčičky.

Matyáš Novák

Chlapec s dětskou obrnou, kterému umřela maminka a stará se o něj jeho tatínek. Příběh Matyáše je pro mně o to citlivější, protože jsem se znala s Matyášovou maminkou Blankou osobně a tato statečná žena byla mi velkou inspirací pro založení Nadace rodiny Morávkových. Pro zlepšení Matyášova stavu je důležitá rehabilitace a lázně, proto jsme mu přispěli částkou 30 000 Kč.

Maty a jeho tatínek jsou opravdoví bojovníci s nepřízní osudu. My jim přejeme radostné dny a spoustu šťastných zážitků a těšíme se na další setkání.

Kamil Otčenášek

„Kamila celá rodina miluje. Moc se snaží vrátit do svého původního života, hlavně díky léčbě a rehabilitacím, které si musíme platit" – manželka Zdenička.

Kamil Otčenášek z Cakova je velmi inspirativní a optimistický chlapík, který se bohužel ze dne na den ocitl v nelehké životní situaci a my jsme moc rádi, že jsme mu společně s vaším přispěním, věnovali částku 400 000 Kč na úhradu léčby kmenovými buňkami a následné rehabilitace. Kamilův stav se pomalinku lepší a to nám dělá velkou radost. Ještě jednou velice děkujeme donátorům Kamilovy léčby.

Dětské centrum Ostrůvek

Pamatujete na naše charitativní perníčky? A také prodej Svatomartinských vín v Lobsteru? Děkujeme všem, kteří nám na konci roku 2020 pomohli a přispěli. Společně s vámi jsme darovali Dětskému centru Ostrůvek, p.o. částku 50 000 Kč. Tato olomoucká příspěvková organizace pomáhá těm nejmenším dětem v našem kraji, které nemohou vyrůstat v rodině.

Dětský domov Šance

Poprvé jsem se s panem ředitelem a jeho dětmi setkala cca před 20 lety. A bylo mi velkou ctí po takové době obnovit spolupráci a nabídnout příspěvek v hodnotě 100 000 Kč, které výrazně pomohou doplnit základní potřeby dětí. Dále jsme v rámci bowlingového centra Bowland nabídli dětem možnost pravidelného bowlingového hraní, až se situace ve společnosti dostane do normálu.

Tato charitativní sbírka byla našim posledním sedmým darem v minulém roce.

Děkujeme všem, kteří nás sledujete, podporujete a pomáháte.

qr

Chci pomoci